30 октомври 2012 г.

Ноемврийски план-график

След наиситна продължителен и дълбок размисъл, най-сетне мога да кажа, че съм готова с плана за първите действия в посока реализация на проект "Плажно тяло 2013".

В предишните публикации достатъчно се оплаках от това доколко объркано стана ежедневието ми напоследък. Също така споменах, че позагубих някои хубави стари навици. Затова първата стъпка към новото самочувствие трябва да е завръщане към доброто и изпитано старо.

Днес сключвам договор със самата себе си за едно по-леко бъдеще. Подробното му съдържание ще да намерите на страницата на "проекта" в този блог (засега в процес на съставяне). То ще бъде обновявано редовно (поне веднъж месечно) с всички настъпили по време на изпълнението промени и ще изброява ясно и подробно целите, задачите, дейностите и мерките от плана.

За ноември това са:

ЗАДАЧА: Да възстановя добрите си стари навици

МЕРКИ:
  1. Да започна отново да пия между 2 и 3 литра вода на ден - държа дебело да подчертая, че за мен това по принцип не е трудно, стига да не забравям да пия. Макар че сме свикнали постоянно да ни опяват колко е хубаво да се пие много вода, прекомерното наливане също крие рискове. Аз опитно съм установила, че се чувствам добре при подобно количество и то отговаря на реалното ми усещане за жажда. Не се хваля с това колко течности поемам и категорично не мога да го препоръчам като полезно за всеки.
  2. Да започна отново редовно да посещавам уроците си по салса поне два пъти седмично.
  3. Да започна отново да си нося обяд поне 3 пъти седмично - не е нужно да е здравословен. Важното е да си създам навика да си нося храната, а не да я търся в пакетче по рафтовете на магазина или пък в дюнерджийницата.
  4. Да готвя "чисто и здравословно" поне 3 пъти седмично - чисто и здравословно са силно относителни категории, но малко по малко ще ви обяснявам какво имам предвид с тях.
  5. Да нося грим поне 3 пъти седмично - знам, че това не изглежда свързано с отслабването, но всъщност може да бъде. Той е част от важната тема за мотивацията, за която също ще разказвам още в скоро време. 

И понеже всеки добър план включва система за мониторинг и отченост, аз смятам да се отчитам в профила си на любимия си сайт по темата с отслабването и здравословното хранене, както и в ежеседмични публикации тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар